Društvo

Демонстрације против Бајдена

БЕОГРАД - Више странака и невладиних организација организовале су данас скуп у центру Београда и дијелиле летке у знак протеста због доласка у Србију потпредсједника САД Џозефа Бајдена.


На скупу код Руског цара, гдје је била и изложба фотографија о страдању српског народа за вријеме НАТО бомбардовања, потпредсједник Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Самарџић рекао је да је сигуран да Бајден долази у Београд да би тражио да Србија уђе у НАТО, "што би био врхунац њеног понижења".

"Сигуран сам да је то главна његова мисија. То би био врхунац понижења Србије, да на тај начин призна да су Америка и НАТО били у праву што су нас бомбардовали", рекао је Самарџић.

Он је подсјетио да је Бајден остао забиљежен по "србомрзачким изјавама" и да је био међу најекспониранијим људима који су позивали САД и свијет да окрену леђа Србији, бомбрадују је и насилно јој одузму дио територије.

"Ред би био да се изивни. То би био знак да је свестан шта се дешавало у Србији преко бомби и ракета, а био би и знак и да Србији признаје минимално право и национално достојанство", рекао је Самарџић и додао и да би био ред да Бајденена на то подсјети предсједник Србије Борис Тадић, ако амерички званичник сам то не учини.

Самарџић сматра да би било важно да Бајдена српски званичници подсјете и да је Србија војно неутрална држава.

Српска радикална странка (СРС) је поводом Бајденовог доласка изразила "гнушање и презир према квислиншкој власти Демократске странке Бориса Тадића, која с црвеним тепихом и уз највише државне почасти у госте прима освједоченог србомрсца и највећег шиптарског лобисту"

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog