Sport

Игокеа се враћа у Широки

У реванш сусрету полуфинала кошаркашког Плаyоффа Игокеа је на свом терену савладала Широки Еронет са високих 106:75 и успјела доћи до изједначења у серији (1:1).


Побједом над Широкобријежанима Игоси су изборили мајсотирцу у Широком бријегу, која ће одлучити једног финалисту, а вјероватно и другог босанскохерцеговачког НЛБ лигаша у сезони 2009/2010.

Гости су добро ушли у сусрет, повели са 5:0 и са 8:2. Међутим, Александровчани су брзо консолидовали редове и успјели повести већ у 4. Минути сусрета (9:8), а онда предност повећавати и преко +30 колико су имали у финишу сусрета.

Широкобријежани су заказали првенствено у одбрани и већ до краја првог полувремена допустили су домаћину да убаци чак 55 поена, а ни у наставку нису били ништа бољи. Уз то, нису квалитетно одговорили на игру домаћих под кошевима, па су Мекаскил и Мишановић још једном остали енигма за херцеговачку екипу, а уз распложене шутере из Александровца другачији расплет није се могао ни очекивати.

Вриједи споменути и то да су гости допутовали без Пуљка који је до сада био један од кључних играча, те да у игру нити у једном тренутку није ушао Томас.

Други полуфинални пар, Босна и Слобода свој реванш сусрет играју сутра, а уколико Босна дође до побједе мајсторица између Широког и Игокее носиће додатну тежину јер ће побједник играти за визу за Јадранску лигу.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog