Društvo

Ухапшен осумњичени за нелегалне пунионице

БАЊА ЛУКА - Зоран Каламбура из Бање Луке ухапшен је и главни је осумњичени у вези са нелегалним пунионицама алкохола, које је полиција Српске пронашла на више локација, позивајући се на изворе блиске истрази.


У Каламбуриним објектима, у бањолучким насељима Туњице и Врбања, пронађена је нелегална пунионица алкохола и лажна амбалажа.

Нелегална пунионица откривена је и у објекту Слободанке Марић у Котор Вароши, док је претресом објеката Мире Петковић у Трну откривена нелегална штампарија, у којој су штампане етикете за разна алкохолна и безалкохолна пића, као и лажне акцизне маркице.

Припадници Јединице за посебне истраге МУП РС јуче су, претресом више локација на подручју Бање Луке, Лакташа и Котор Вароши, открили двије илегалне пунионице алкохолних пића и штампарију, те ухапсили више од десет особа.

Том приликом полиција је пронашла велику количину алкохолних и безалкохолних пића са фалсификованим акцизним маркицама.

Начелник Управе криминалистичке полиције МУП Гојко Васић навео је да се ради о већој групи лица која се повезују са производњом и дистрибуцијом фалсификованих пића, додајући да ће послије завршеног оперативног рада бити одлучено колико ће их бити привођено и спроведено у тужилаштво.

У претресеним објектима, уз лажне пунионице алкохолних и безалкохлних пића и амбалаже, пронађени су и препакивани артикли попут детерџента "тајд", те зачин "вегета" и друга роба

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog