Društvo

Чолак: Неспорно да се у Добровољачкој догодио злочин

САРАЈЕВО - Министар правде БиХ Бариша Чолак истакао је да је неспорно да се злочин у Добровољачкој улици догодио и да се тај случај, као и други морају процесуирати.


Чолак је рекао да би овај злочин требало да се процесуира у БиХ, мада је то могуће учинити и у било којој држави.

Према његовим ријечима, представници БиХ и Србије требало би да питања везана за мјесто процесуирања злочина врате у правне оквире.

"То су осјетљива питања и могуће их је рјешавати придржавајући се стриктно законодавства и међународних конвенција чији су потписници обје државе", нагласио је Чолак.

Говорећи о случају "Главаш", Чолак је рекао да је Бранимира Главаша и сваког другог држављанина БиХ немогуће изручити у било коју државу и додао да закон не прави разлику између лица која имају једно или више држављанстава.

"Да би се неко лице са двојним држављанством испоручило другој држави, неопходно је постојање политичке воље за измјену закона, а након тога требало би склопити међудржавне споразуме", рекао је Чолак.

Према његовим ријечима, да би дошло до изручења држављана мора постојати висок степен повјерења међу државама, а самим тим и у њихове правосудне институције, што још не постоји

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog