Republika Srpska

Отимање o српске туристе

БЕОГРАД - Љетња сезона је на прагу, а суочени са економском кризом која ће се одразити и на туризам, Хрвати и Словенци почели су да се отимају за туристе из Србије.


И поред великог новца који је уложен у промоцију хрватског туризма у Србији, овај дио јадранског приморја и даље није међу првих пет омиљених дестинација Срба. На све то Хрватима су Словенци задали нови ударац.

Оригинална идеја Хрватске туристичке заједнице била је постављање 230 џамбо-плаката и 100 билборда, у Београду, Новом Саду и Суботици, с натписима који позивају на Јадран и слоганима "Тако лепа, тако близу" и "Кад срце каже лето, каже Јадран".

Међутим, Словенци су ових дана закупили исти број рекламних мјеста, одмах уз хрватске, којима зову Србе на свој дио Јадрана уз слоган "Најближе европско море".

Тако се Срби позивају да дођу и уживају у Порторожу, што су у Загребу одмах видјели као провокацију јер су Словенци блокирали хрватске приступне преговоре у Европску унију.

Словенци се ту не заустављају па на хрватски покушај "закопавања ратне секире" са Србима одговарају слоганима "Пријатељи" и "Визне олакшице!".

Да све не би остало на ријечима, односно билбордима, амбасадор Словеније у Београду најавио је за ову туристичку сезону увођење нових визних олакшица за српске туристе, како би најближе "европско море и туристичку понуду Словеније учинили још ближим".

Да ли ће Срби одустати од својих омиљених дестинација Грчке и Турске, да ли ће се одлучити за јефтину Бугарску или егзотични Египат, или су се ипак ужељели старих пријатеља из еx-Ју, показаће предстојећа туристичка сезона. До тада траје рат билбордима.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog