Društvo

Ветерани армије БиХ против оптужница

САРАЈЕВО - Бошњачки ветерани протествовали су данас у Сарајеву носећи ратне заставе због расписивања потјерница Интерпола против одговорних за ратни злочин над колоном ЈНА у Добровољачко улици.


Неколико стотина окупљених носили су бијеле мајице са исписаном поруком "Шта чекате - хапсите!" и транпаренте на којима се захтијева прекид односа БиХ са Србијом, а бошњачким политичарима се поручује "Пробудите се!".

Получасовни протест у организацији координације борачких удружења из Федерације БиХ одржан је пред зградом Министарства одбране и протекао је мирно.

Повод за протест су потјернице које је Србија расписала против 19 лица из БиХ који се терете за злочине над колоном ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву.

Обрачајући се присутним предсједник Патриотске лиге Авдо Хебиб је поручио да се са борцима који су бранили БиХ не може играти.

Према његовим ријечима, протест је симболично одржан на мјесту одакле је 1992. године кренуо конвој ЈНА која се повлачила из Сарајева, а Хебиб је рекао и да је та војска киднаповала тадашњег предсједника БиХ Алију Изетбеговића

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog