Društvo

Још један бјегунац, са држављанством Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Одбјегли директор "Ц маркета" Слободан Радуловић, за којим је МУП Србије расписао Интерполову потјерницу, добио је црногорски пасош, преносе црногорски електронски медији.


Према сазнањима МУП Србије, Радуловић повремено борави у Црној Гори.

Не зна се тачно како и када је Радуловић добио држављанство, али према наводима црногорске полиције имао је основа, јер је рођен у Херцег Новом.

Специјално тужилаштво Србије терети Радуловића за организовани криминал и корупцију у привреду.

Радуловић, који је је побјегао из Србије у априлу 2006. године, мјесец и по прије проглашења независности Црне Горе.

Министар полиције Црне Горе Јусуф Каламперовић рекао је да се "лични подаци не откривају" и да не може да каже да ли је и када Радуловић добио црногорско држављанство.

"Податак да ли неко има држављанство Црне Горе је тајна. То је лични податак који не откривамо", нагласио је Каламперовић, који тврди да се подаци о Радуловићу вјероватно налазе у општини Херцег Нови.

Уколико би га црногорска полиција и ухапсила, он не би био изручен Србији јер га, као држављанина Црне Горе, штити Устав ове државе.

Црногорско држављанство добио је и Драган Џајић, коме се суди у Србији као члану фудбалске мафије, али и бивши тајландски премијер Таксин Шинаватра, који је на Тајланду осуђен због корупције.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog