Društvo

Вукчевић: Брамерцов извјештај - најпозитивнији до сада

БЕОГРАД - Тужилац Србије за ратне злочине Владимир Вукчевић очекује да ће извјештај главног хашког тужиоца Сержа Брамерца о сарадњи Србије са Хашким трибуналом, који ће поднијети 4. јуна Савјету безбјености УН, бити најпозитивнији до сада.


Вукчевић је рекао да у тој сарадњи једино недостаје резултат - Ратко Младић, али да Србија максимално употребљава своје капацитете да га пронађе.

"Извесно је да постоји политичка воља и да је држава решила да то заврши. Евидентан је труд и рад", рекао је Вукчевић новинарима, након промоције часописа Удружења тужилаца Србије "Тужилачка ријеч".

Вукчевић је навео да су односи српског тужилаштва са Брамерцом врло коректни и да је хашки тужилац препознао рад и труд српског тужилаштва.

Коментаришући оцјену америчке администрације да Србија сарађује са Хашким трибуналом, Вукчевић је рекао да је још раније наглашавао да је рад надлежних служби невидљив и да је Београд успио да и Американцима покаже колико је труд и рад на окончању сарадње, што вреднује и америчка администрација, али и Брамерц.

Вукчевић је претходно, на промоцији часописа Удружења тужилаца Србије "Тужилачка ријеч" истакао да ће се свим силама борити да у Државном вијећу тужилаца, чији је члан, обезбиједи такав концепт дјеловања, у чијем ће центру бити интерес тужилаца.

"Државно веће тужилаца је брана према политичким утицајима да се не дође у ситуацију да се странке цењкају око избора тужилаца и да пролазе људи који не заслужују. Ми тужиоци у Србији најбоље познајемо једни друге", рекао је Вукчевић.

Вукчевић је навео да је важно да се бирају људи који су се доказали и професионално и морално.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog