Republika Srpska

Прва руска банка у Србији

БЕОГРАД - Московска банка отвориће прву експозитуру у Србији, чиме ће постати прва и једина руска међу 35. банка у Србији, која у протеклих седам година прва добила гринфилд лиценцу у српском банкарском сектору од НБС.


Експозитура ће бити отворена у центру Београда, у Балканској улици, у којој ће становништву бити понуђене класичне банкарске услуге, од отварања штедних и текућих рачуна, одобравања кредита, преко финансијских трансакција до мјењачких послова.

Оснивач је једна од три највеће и најстабилније банке на територији Русије, која је од међународне агенције за рејтинг Стандард и Пурс високо рангирана, са ознаком БББ, а њен највећи акционар са 44 одсто капитала је град Москва.

Московска банка Београд је средином маја прошле године добила гринфилд банкарску лиценцу од Народне банке Србије /НБС/ и уплатила капитал од 15 милиона евра.

НБС је 27. јуна 2008. година дала сагласност на сва документа усвојена на оснивачкој седници Скупштине акционара Московске банке Београд, а од октобра прошле године њено пословање је базирано на сарадњи са привредом, пружањем подршке извозницима

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog