Društvo

ЧЕЗ (коначно) тужио Електропривреду РС

БАЊА ЛУКА, Електропривреда Републике Српске и Рудник и термоелектрана Гацко, данас су обавијестили Бањолучку берзу да су примили допис Међународне Трговинске коморе у којем су обавијештени да је Чешка електропривреда (ЧЕЗ) поднијела тужбу против ЕРС и РИТЕ Гацко.


Тужба је услиједила неколико мјесеци након најаве ЧЕЗ да ће затражити међународну арбитражу због 1,4 милијарде евра вриједног, а нереализованог улагања у РИТЕ Гацко. Намјера Чеха је добију одштету за изгубљену добит и улагање у пројекат, а намјера јавности РС да коначно дозна шта се заправо десило у Гацком.

ЕРС у обавјештењу каже да су 27. маја запримили допис Свјетске пословне организације - Секретаријата Међународног суда за арбитражу, у чијем прилогу је Захтјев за арбитражту, гдје је као тужилац означен ЧЕЗ, а првооптужени ЕРС и РИТЕ Гацко.

„Ова арбитража обухвата спор настао из и у вези Уговора о имплементацији од 16. маја 2007. године. Доставом Захтјева за арбитражу од стране Секретаријата Суда покренут је арбитражни поступка пред Међународним судом за арбитражу", наводи се у обавјештењу ЕРС.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog