Društvo

Додик у Санкт Петербургу

САНКТ ПЕТЕРБУРГ - Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик предводи делегацију Владе Српске која учествује у раду Међународног економског форума у Санкт Петербургу.


Форум, који организује Влада Руске Федерације, отворен је синоћ, а на овој еминентној економској конференцији очекује се учешће више од 2 500 представника најутицајнијих свјетских корпорација и компанија, научника, те представника влада из више држава.

Овогодишњи међународни економски форум највише пажње усмјериће на мјере које су Русија и група Г20 предложиле ради прилагођавања међународне финансијске архитектуре новој реалности.

Учесници ове економске конференције, која траје до 6. јуна, разматраће ситуацију на глобаном тржишту капитала са акцентом на будућности међународних финансијских токова реформи банкарског сектора, као и координацији свјетских напора усмјерених ка савладавању глобалне кризе.

У делегацији Владе РС су и министар индустрије, енергетике и рударства Слободан Пухалац, те шеф кабинета предсједника Владе РС Жељка Цвијановић, наводи се у саопштењу из Бироа Владе РС за односе с јавношћу.

 

Komentari
Blog