Društvo

Србија: Грађани за ЕУ, али без условљавања Косовом

БEОГРАД - Директор "Стратеџик маркетинга" Срђан Богосављевић изјавио је да ће већина грађана Србије и убудуће бити за чланство у ЕУ и да би, када би се поставило питање опредијељености за ЕУ, референдумски резултат био више од 80 одсто "за" .


"Међутим, ако се тестира исти став уз услов да то значи признање независности Косова, опредељеност за ЕУ видно падне", каже Богосављевић за лист "Данас".

Он сматра да нема никакве дилеме о већинском опредјељењу грађана Србије за ЕУ, али упозорава да "свака врста политичког условљавања, стварног или креираног с намјером да се створи конфузија, што је свакако могућ интерес опозиције, доводи до ерозије `ЕУфорије`".

Богосављевић очекује да ће скептицизам расти са стварним приближавањем Унији и добијањем услова који су технички и каткад тешки, али и да ће расти и свест о конкретним бенефицијама.

Он каже и да би одлагање ступања на снагу новог визног режима помјерило ставове према ЕУ ка негативнијим, а и да исто важи за ставове грађана према проевропским и продемократским политичким опцијама у земљи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog