Republika Srpska

К.Дубица готово потпуно покрива увоз извозом

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Козарска Дубица једна је од ријетких општина у Републици Српској и БиХ која има готово стоодстотну покривеност увоза извозом, изјавио је предсједник Привредне коморе РС Никола Толимир.


"Козарска Дубица има готово стоодстотну покривеност извоза увозом. Извоз је у прошлој години, износио више од 73 милиона КМ, а увоз око 74 милиона КМ, што је за наше прилике изузетно добро", рекао је Толимир након састанка са руковоством и привредницима ове општине.

Он је истакао да Привредне коморе РС заједничким радом са привредницима настоји да, у сарадњи са Владом РС, ријеши проблеме који постоје у пословању неких дубичких предузећа.

"Козарска Дубица и РС, односно БиХ, имали су недавно проблем са Хрватском у вези са извозом, али на сву срећу ти проблеми су превазиђени и надамо се да се такве ситуације неће понављати", подсјетио је Толимир.

Он је истакао да су и даље актуелни проблеми са потписницима Споразума о слободној трговини између држава централне Европе (Цефта), јер дио сертификата које издају домаће надлежне институције не признају државе које су потписале споразум.

"Надам се да ће у будућности све стране потписнице споразума Цефта схватити да без отворених граница нема развоја", рекао је Толимир.

Начелник општине Козарска Дубица Нино Јауз истакао је да општина има одличну сарадњу са Привредном комором РС.

"Сматрамо да сарадњом са Привредном комором РС нашим привредницима можемо олакшати пословање, а нарочито се то односи на предузећа која се баве извозом, а у Дубици имамо таквих предузећа", рекао је Јауз.

Он је навео да је циљ општине Козарска Дубица да буде препознатљива по амбијенту у коме влада позитиван однос локалне власти према привредницима.

"Циљ нам је да локална власт буде сервис привредницима и да њихови захтјеви који, наравно морају бити усклађени са законом, у што краћим временским периодима буду испуњени", рекао је Јауз и додао да се Административна служба општине Козарска Дубица развија у правцу савремене администрације која ради ажурно и професионално.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog