Društvo

Нове таблице од 15. септембра

САРАЈЕВО - Након више неиспоштованих рокова у БиХ би од 15. септембра требало да почне издавање нових регистарских таблица, изјавио је шеф Одсјека за друмски и жељезнички саобраћај при Министарству комуникација и транспорта БиХ Дарио Бушић.


"Станице техничког прегледа у Републици Српској до тада ће бити у функцији и стартоваће до прописаног рока, а у Федерацији БиХ већ функционишу", рекао је Бушић.

Он је додао да је Правилник припремљен и упућен свим институцијама које обухвата нови концепт регистрације, тако да нема никаквих препрека да 15. септембра систем почне функционисати.

Бушић је рекао да су Агенцији за идентификационе документе, евиденцију и размјену података БиХ већ испоручене потврде и регистрације, које ће замјенити досадашње саобраћајне дозволе и потврде о власништву возила.

"Такође, испоручени су и стикери - наљепнице које ће се налазити на вјетробранском стаклу аутомоблила на којима ће бити подаци о регистрацији возила. До краја следећег мјесеца, Агенцији би требало да буду испоручене и таблице", нагласио је Бушић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog