Sport

Србија по плану са Фаранима

ТОРШАВН - Фудбалери Србије су на гостовању Фарским Острвима уписали и шесту побjеду из седам квалификационих мечева за Светско првенство и тако се приближили још корак ближе Јужној Африци - 2:0.


"Орлови" као ни против Аустрије нису приказали претјерано добру игру, али им је и то било довољно да савладају ривале, који су пропустили неколико прилика за казну у првих 45 минута. У финишу првог полувремена Милан Јовановић је коначно затресао мрежу расположеног Микелсена и тако исјекао скромне Фаране, којима је остало само да жале за тиме што нису знали да заврше три-четири контре.

Јовановић Почетак утакмице је најавио да се изабраници Радомира Антића неће "прошетати" по Торшавну, јер је већ у 4. минуту после убацивања са десне стране Суни Олсен из прве опасно скренуо лопту ка голу Владимира Стојковића. Александар Коларов је брзо одговорио продором на другој страни и перфектним центаршутом за Николу Жигића, који је са петерца затресао само пречку.

После уводних узбуђења темпо је опао, Фарани су играли повучено, гужвом у шеснаестерцу су бранили гол и користили грешке везног реда и одбране Србије за стварање прилика из контри.

На другој страни, "орлови" су имали проблема да пробију згуснуту дефанзиву противника, али им је највише муке задавао голман Микелсен. Чувар мреже домаћих је у 21. минуту уписао прву од неколико мини-серија одбрана на шутеве Пантелића, Јовановића и Красића.

Десетак минута касније "рибари" су повукли још једну опасну контру, али су и ту, као и све преостале, неспретно упропастили, иако би нека мало озбиљнија екипа вероватно успела да рутински затресе мрежу.

Коначно, у 44. минуту Милан Јовановић је спретном реакцијом из другог покушаја успио да донесе предност Србији и преломи сусрет. Коларов је послао нову добру лопту са лијевог бока, Микелсен је одбранио Пантелићев шут, затим и један покушај Јовановића, који је ипак успио да смири одбијену лопту и пошаље је у гол.

Домаћи послије тога нису имали снаге да се носе са селекцијом Србије, која је до краја диктирала темпо и искористила једну од неколико добрих прилика да потврди тријумф. Последњи трзај Фарана виђен је у 54. минуту када је Суни Олсен послије брзе акције покушао да пласира лопту са 16 метара.

Осам минута касније, Невен Суботић се за неколико грешака из првог полувремена искупио сјајним ударцем главом са десетак метара за коначних 2:0, после којих је Србија лагано контролисала игру и сигурно одрадила посао пред одлазак на одмор.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog