Sport

Побједа рукометаша за пласман на ЕП

ЗАЈЕЧАР - Рукометна репрезентација Србије савладала је Швајцарску резултатом 35:27 (15:11) у седмом колу Групе 2 квалификација за Европско првенство у Аустрији.


 

Србија је тако бар за кратко преузела прву позицију од Русије. Наредни меч екипу Јовице Цветковића очекује већ у недељу када гостују управо Русима. Најефикаснији у побједничком тиму био је Младен Бојиновић са седам голова, Урош Митровић, Марко Вујин и Момир Илић постигли су по пет.

У препуној зајечарској дворани "Краљевица", српски рукометаши опрезно су ушли у меч с обзиром да су, помало изненађујуће, играли неријешено у гостима са Швајцарцима. Наш национални тим повео је 4:0, али су гости направили серију од пет голова. До краја првог полувремена, Србија је углавном одржавала предност од 3-4 гола. Најбољи у првих пола сата били су Бојиновић и Митровић са по три поготка.

У првих 15 минута наставка, Швајцарци су били равноправан противник, а побједа је обезбеђена десетак минута прије краја када на 27:23 Србија остаје са играчем мање и постиже три узастопна гола. До највећег вођства, изабраници Јовице Цветковића долазе у финишу меча, било је 34:24.

"Важност утакмице била је битна и за нас и за Швајцарце. У условима у којима смо играли, страшно је било и шетати, а камоли трчати. Честитам мојим играчима што су 60 минута одиграли сјајно, упркос тешким условима у хали. Ми смо постигли циљ, победили смо и идемо даље", рекао је селектор Србије Јовица Цветковић.

"Честитам селекцији Србије на пласману на Европско првенство у Аустрији. Заслужили су победу. Моји играчи су играли као магарци. Екипа која у другом полувремену промаши све шансе са играчем више, није заслужила ни да победи. Јос једном честитам на гостопримству и све најбоље у даљим такмичењима", изјавио је селектор Швајцарске Горан Перковац.

До краја квалификација Србију очекују још три меча, гостовања Русији (14. јун) и Италији (20. јун) и меч са Фарским Острвима у Зајечару (17. јун). Двије првопласиране екипе обезбедиће пласман на Европско првенство.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog