Sport

Србија са Француском на почетку Свјетске лиге

НИШ - Одбојкашка репрезентација Србије данас игра прву утакмицу 20. Јубиларног циклуса Свјетске лиге са тимом Француске (20.30 сати) у нишкој хали „Чаир".


Игор Колаковић, селектор српске репрезентације, каже да се нада успјеху, иако репрезентација Србије игра без асова, Миљковића, Герића и Грбића.

- Французи долазе у нешто јачем саставу, јер су вратили неке играче, а ми смо ослабљени, али се надам да ће нишка публика видети нашу препознатљиву игру и борбеност. Очекујем подршку навијача, као и прошле године када смо на истом месту победили исте противнике, а удео у том успеху свакако имају Нишлије - рекао је Колаковић.

Веру у побједу има и капитен српске репрезентације, Бојан Јанић.

- Французи су традиционално наш тежак противник и утакмица ће бити сигурно неизвесна. Имамо пар младих играча који дебитују у Светској лиги, али без обзира на њихово неискуство, гарантујемо агресивну игру - каже Јанић.

Тренер и капитен Француске репрезентације Филип Блан и Маријан Моро обећавају жесток меч.

- Надамо се да ћемо овај циклус почети боље него што смо га завршили прошле године. Сјећамо се пораза у Нишу, а сада се надамо пласману на финални турнир - рекао је Блан.

Други меч са Французима Србија ће играти у недељу у Београду, са почеткому 20:30 часова.

Финални турнир Свјетске лиге игра се у Београдској Арени 26. јула.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog