Sport

Пораз одбојкаша од Француске

НИШ - Мушка одбојкашка репрезентација Србије поразом је почела јубиларно 20. издање Светске лиге. Француска је у Нишу била јача од некомплетних "орлова" и више од 4.000 бучних навијача - 3:0, по сетовима 25:22, 25:17 и 29:27.


"Триколори" су у првом сету били за нијансу бољи, а превагнула је сервис грешка Драгана Станковића за 22:24. Други сет био је потпуно незанимљив, а на сличан начин је почео и трећи, с обзиром на то да су гости повели са 4:0.

Тада је селектор Србије Колаковић обавио неколико измјена, српски тим одједном је пронашао бољу игру и уз помоћ публике почео да смањује заостатак. Борислав Петровић средином сета је ушао у серију успешних блокова и "орлови" су преокренули на 16:15 и 17:16.

Надахнутом партијом повисили су на 22:18 и 23:19, па се чинило да ће се играти најмање још један сет.

Ипак, изабраници Филипа Блана узели су четири поена заредом, највише захваљујући незгодним скраћеним сервисима, чиме су изнудили драматичну завршницу. Српски одбојкаши пропустили су четири сет-лопте, а најбоља је била прва, када је Милош Никић изблокиран при резултату 24:23.

Французи су стрпљиво чекали своју шансу да задају последњи ударац и дочекали је када је Гијом Самика блокирао Сашу Старовића, а Бојан Јанић са леве стране послао дијагоналу у аут...

"Орлови" су солидно парирали противнику у скоро свим елементима игре. Пресудиле су контре, из којих су Французи освојили 20, а дозволили само три поена!

Србија је као домаћин Фајнал сикс турнира Светске лиге обезбедила наступ у завршници, што ће Игору Колаковићу омогућити да без резултатског притиска уиграва тим и тражи најбоље варијанте за одлучујуће мечеве.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog