Sport

Одбојкаши се реванширали Французима

БЕОГРАД - Одбојкаши Србије побиједили су селекцију Француске у Београду у четири сета 25:19, 25:22, 19:25, 25:23 у другом колу јубиларне 20. Светске лиге.


Послије пораза у три сета у првом колу, српска репрезентација показала је далеко бољу и агресивнију игру у наставку такмичења и заслужено је тријумфовала.

Србија, која се у групи Б такмичи са Француском, Јужном Корејом и Аргентином, наћи ће се на финалном турниру без обзира на учинак у групи, пошто је домаћин завршне фазе која је на програму од 22-26. јула у београдској Арени.

Следећег викенда репрезентација Србије гостује репрезентацији Јужне Кореје, а у Групи Б још се такмичи и Аргентина.

У првом сету Србија је успјела да одржи стабилно вођство од два или три поена, да би се на крају, после неколико грешака Француске, „одлијепили" и тријумфовали 25:19.

Доминација домаће екипе наставила се и у другом сету, тако да је, послије вођства од 20:13, Србија стигла и до 2:0 резултатом 25:22, упркос добром офанзивном покушају Француза да надокнаде заостатак и да се врате у игру.

И у трећем сету репрезентација Србије водила је од самог почетка, али су Французи искористили неколико грешака и слабих сервиса домаћих и одличним контрама освојили сет 25:18.

Четврти сет је био најнапетији, нарочито у завршници. Србија је имала 15:9, али су потом Французи због опуштања домаћих дошли до 19:19. Српски одбојкаши су изборили 23:21, али потом Јанић гријеши и у незгодном тренутку шаље лопту у аут.

И поред добре игре Француза, Србија долази до једне, а потом и друге сет лопте, што је било довољно за тријумф, послије грешке Француза при тактичком сервису.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li Republika Srpska treba da dozvoli otvaranje migrantskog centra na svojoj teritoriji?

Rezultati ankete
Blog