Sport

Одбојкаши се реванширали Французима

БЕОГРАД - Одбојкаши Србије побиједили су селекцију Француске у Београду у четири сета 25:19, 25:22, 19:25, 25:23 у другом колу јубиларне 20. Светске лиге.


Послије пораза у три сета у првом колу, српска репрезентација показала је далеко бољу и агресивнију игру у наставку такмичења и заслужено је тријумфовала.

Србија, која се у групи Б такмичи са Француском, Јужном Корејом и Аргентином, наћи ће се на финалном турниру без обзира на учинак у групи, пошто је домаћин завршне фазе која је на програму од 22-26. јула у београдској Арени.

Следећег викенда репрезентација Србије гостује репрезентацији Јужне Кореје, а у Групи Б још се такмичи и Аргентина.

У првом сету Србија је успјела да одржи стабилно вођство од два или три поена, да би се на крају, после неколико грешака Француске, „одлијепили" и тријумфовали 25:19.

Доминација домаће екипе наставила се и у другом сету, тако да је, послије вођства од 20:13, Србија стигла и до 2:0 резултатом 25:22, упркос добром офанзивном покушају Француза да надокнаде заостатак и да се врате у игру.

И у трећем сету репрезентација Србије водила је од самог почетка, али су Французи искористили неколико грешака и слабих сервиса домаћих и одличним контрама освојили сет 25:18.

Четврти сет је био најнапетији, нарочито у завршници. Србија је имала 15:9, али су потом Французи због опуштања домаћих дошли до 19:19. Српски одбојкаши су изборили 23:21, али потом Јанић гријеши и у незгодном тренутку шаље лопту у аут.

И поред добре игре Француза, Србија долази до једне, а потом и друге сет лопте, што је било довољно за тријумф, послије грешке Француза при тактичком сервису.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog