Sport

Голеада Бразила и Египта

ЈУЖНА АФИКА - Фудбалери Бразила и Египта одиграли су у Мангаунгу/Блумфонтејну пред око 45.000 људи занимљиву утакмицу коју су петоструки прваци свијета добили резултатом 4:3.


У првих 45 минута Кака је довео Бразил у вођство (5. минут), Зидан изједначио (9), а Луис Фабијано поново донио предност екипи Карлоса Дунге (12). До полувремена је погодио и Хуан (37), а у наставку сусрета услиједила су два брза гола Египћана (Шоки 54, Зидан 55) и одлука у последњем минуту када је Кака 'са креча' постигао гол.

5. минуту нова звијезда мадридског Раеала Кака је, на додавање Данија Алвеша, показала дио умијећа. Хани је избачен из игре а Ел Хадари савладан за вођство фаворита.

Само четири минута касније Або Терика је асистент а Зидан главом успијева да погоди мрежу иза Жулија Сезара.

Сличан гол и на другој страни постигао је Луис Фабијано. Центаршут је извео Елано а нападач Севиље је донио нову предност Бразилцима. Играо се 12. минут.

Браниоци титуле играли су лако, лакше него у јужноамеричким квалификацијама, а и трећи гол на мечу постигли су послије прекида. Још једну асистенцију 'уписао' је Елано Блумер, он је извео ударац из корнера а Хуан донио два гола предности свом тиму.

У судијској надокнади времена у првих 45 минута Египћани су имали сјајну прилику, Моавад је прошао по страни а Хосни главом шутирао поред стативе.

Сјајна акција Африканаца у 54. минуту завршена је новим поготком. Зидан је прошао по страни, повратну лопту лијепо је захватио играч Мидлсброа Шоки и савладао голмана Бразила за 3:2.
Само минут касније фудбалер Борусије из Дортмунда Мохамед Зидан је постигао свој други гол, додавање Або Терике искористио је да други пут на мечу донесе изједначење својој екипи.

Први пут од када је на клупи Бразила Карлос Бледорн Вери Дунга та екипа прмила је три гола на једној утакмици.

Најслабијег од тројице нападача и двоструког асистента Дунга је заменио пола сата пре краја меча, а прилику су добили Пато и Рамиреш.

Пато је у 70. минуту имао прилику после центаршута Данија Алвеша али није добро захватио лопту главом. Пет минута касније одлично је шутирао Кака али је лопта отишла изнад гола.

Хауард Веб из Енглеске показао је жути картон, Моаваду који је прекршајем зауставио Данија Алвеша два минута прије краја меча на ивици шеснаестерца. После центаршута са десне стране покушао је Лусио, али је Елмохамади на гол-линији лопту зауставио руком.

Уследило је искључење играча који је на терен изашао 15 минута раније и једанаестерац који је Кака претворио у свој други погодак и коначних 4:3.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog