Društvo

СИПА: Кадровско прераспоређивање због смјене Јовичића

БАЊА ЛУКА- Начелник Регионалне канцеларије Агенције за истраге и заштиту у Бањој Луци Борис Ивановић именован је за вршиоца дужности начелника Службе за оперативну подршку Сипе, умјесто смијењеног Радислава Јовичића, потврдила је портпарол Сипе Жељка Кујунџија.


Она је навела да бивши начелник Одјељења за заштиту свједока у Сипи Зоран Глушац прелази на мјесто вршиоца дужности начелника Регионалне канцеларије у Бањој Луци.

"Директор Сипе Мирко Лујић у складу са законским овлашћењима и с циљем обезбјеђења оперативности Сипе након смјене начелника Службе за оперативну подршку Радислава Јовичића донио је одлуку о кадровском прераспоређивању", рекла је Кујунџићева.

Радислава Јовичића смијенио је 8. јуна високи представник у БиХ Валентин Инцко, уз образложење да је Јовичић дјелујући изван законитог ланца команде у оквиру Сипе користио људе и ресурсе те полицијске агенције за праћење међународних званичника, ОХР и његових службеника.


Јовичић је негирао ове наводе, истакавши да је ова служба оперативно и технички почела са радом у Сипи тек 1. јуна, и најавивши да ће судским путем тражити заштиту својих права.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog