Društvo

Додик на Малом Зејтинлику

СОКОЛАЦ - На Српском војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу, јутрос је служен парастос за српске борце Сарајевско-романијске регије, погинуле у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.


На централно спомен-обиљежје цвијеће су положили и свијеће прислужили премијер Републике Српске Милорад Додик, представници Борачке организације РС, Републичког удружења породица несталих цивила и војника, града Источно Сарајево и градских општина, те бројних организација и удружења.

Додик је изјавио да је веома значајно да РС обиљежава догађаје, као што је 14 година од одбране Сарајевско-романијске регије, и чува сјећање на српске борце који су дали животе за РС.

"Данас сам овдје да одам почаст људима који су у најтежим тренуцима за њихов народ дали највриједније што су имали - живот", рекао је новинарима Додик.

Он је навео да ће Влада и власти РС и даље чинити све да помогну породицама погинулих, иако је тим људима тешко надокнадити оно што су изгубили у рату.


Армија БиХ у току одбрамбено-отаџбинског рата на подручју Сарајевско-романијске регије извела је више безуспјешних офанзива, у којима је погинуло више од 4.000 припадника Војске РС.

Циљ посљедње офанзиве Армије БиХ, изведене у првој половини јуна 1995. године, био је спајање Првог и Другог корпуса, што су борци ВРС осујетили.

На војничком гробљу Мали Зејтинлик на Сокоцу сахрањено је готово 1.000 бораца ВРС.

Централна церемонија обиљежавања одбране Сарајевско-романијске регије биће одржана код манастира Светог Георгија на Равној Романији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog