Društvo

Кука и мотика пред Владом ФБиХ

САРАЈЕВО - Савез ратних војних инвалида БиХ, Организација породица шехида и погинулих бораца и Унија независних синдиката Федерације, затражили су данас од Владе ФБиХ да донесе одлуку о повлачењу интервентног закона којим се предвиђа смањење јавне потрошње или ће бити организовани масовни протести испред зграде Владе у Сарајеву.

Захтјев је упућен са данашње заједничке ванредне скупштине Савеза ратних војних инвалида БиХ и Организација породица шехида и погинулих бораца.

Предсједништво Савеза ратних војних инвалида БиХ затражило је од федералне Владе да донесе одлуку о повлачењу интервентног закон из парламентарне процедуре и да у члану 4. тог закона буде брисана одредница о умањењу накнада за десет одсто корисницима инвалиднина, ратним војним инвалидима и породицама шехида, преносе федерални медији.

Предсједник Јединствене борачка организација БиХ "Унија ветерана" Суад Кулосман рекао је да ће протести бити одржани, чија ће основна порука бити да Влада мора промијенити начин рада.

Очекује се да ће се пред зградом Владе ФБиХ у Сарајеву окупити око 10.000 ратних војних инвалида и чланова породица "погинулих бораца и шехида" да би упозорили да Приједлог интервентног закона не смије добити подршку федералног Парламента.

Наставак сједнице Дома народа Парламента ФБиХ, који је био заказан за сутра, данас је одгођен.

Секретар Дома народа Измир Хаџиавдић каже да постоји више разлога за одгађање, а међу њима и чињеница да интервентни закон није био у плану за сутрашње засједање Дома народа, као и то да није именован нови премијер.

Сједница Владе, која је била најављена за данас и на којој је требало да буде разматран ребаланс буџета, одгођена је, а Приједлог интервентног закона још није стигао у федерални Парламент.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog