Društvo

Ристовић: У РС се гради 16 фабрика

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској гради се 16 фабрика у којим ће моћи да се запосле многи од 138 000 незапослених у Српској, изјавио је министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Раде Ристовић.


Он је истакао да је у вријеме глобалне економске кризе од великог значаја организовање сајмова запошљавања, као што је био недавно у Бијељини када је запослено више од 500 људи.

"У вријеме глобалне економске кризе, организација оваквих сајмова и тај вид запошљавања људи представља за Владу РС једну од мјера штедње. За људе, који су нашли посао, то представља редован извор финансирања, а послодавац има корист, јер је на тај начин можда дошао до радника које на други начин не може запослити", рекао је Ристовић.

Он је нагласио да је у овом моменту највеће интересовање послодаваца усмјерено ка гранама, као што су рударство, грађевинарство, енергетика, металска индустрија и машинство.

"Посао су тражили углавном људи у доби од 25 до 45 година. Пошто су ефекти овога сајма, као и оних одржаних ранијих година, позитивни, сада ћемо уз промовисање тих вриједности покушати да организујемо сајмове у свим регионима РС, како би посао нашало што више људи", истакао је Ристовић.

Вршилац дужности директора Завода за запошљавање РС Бошко Томић организацију сајмова за запошљавање сматра добром могућношћу за заснивање радног односа и истакао да се до краја године планирају овакви сајмови у свим већим општинама РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog