Društvo

Кузмановић наставља образовно-научну посјету Москви

МОСКВА - Предсједник Републике Српске, Рајко Кузмановић, данас наставља посјету Москви, гдје ће разговарати са директором Института за славистику Руске академије наука Константином Никифоровом и директором Центра за проучавање савремене балканске кризе при овом институту, Јеленом Гусковом.


Кузмановић, који ће у Русији боравити до сриједе, 24. јуна, требало би да се састане и са представницима руске Трговинско-индустријске коморе.

Кузмановић је јуче, првог дана посјете, разговарао са првим замјеником руског министра иностраних послова Владимиром Титовом, а током сусрета је указано на недопустивост једностраног притиска на руководство РС и покушаје ограничавања уставног статуса Српске, одређеног Дејтонским споразумом, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Током разговора истакнуто је да трансформацију ОХР-а у мисију специјалног представника ЕУ мора пратити укидање бонских овлаштења високог представника.

Кузмановић је јуче у својству предсједника Академије наука и умјетности РС (АНУРС) разговарао и са потпредсједником Руске академије наука (РАН) Александром Некипеловим, са којим је договорио сарадњу свих одјељења АНУРС са сродним институтима РАН, с циљем научног повезивања и размјене стручне литературе.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog