Republika Srpska

Глухаковић: За туризам 1,3 милиона КМ

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је да ће Влада РС ове године у област туризма уложити 1,3 милиона КМ.


Он је за рекао да постоје амбициозни планови за развој параглајдинга, кањонинга, рафтинга, ловног туризма, риболова, као и еко-туризма, а један од приоритета и планина Јахорина.

"Првобитно је Буџетом РС за туризам било планирано 2,5 милиона КМ, али је ребалансом та сума смањена на 1,3 милиона КМ, што значи да ће трошкови бити мањи за 50 одсто. Ове године највише средстава желимо усмјерити на просторе који привлаче стране туристе", рекао је Глухаковић, додајући да је највише посјетилаца најавило долазак током љета.

Он је навео да је циљ Закона о бањама покретање бањског туризма, те привлачење домаћих и страних инвеститора да улажу у ову област.

Глухаковић је нагласио да су бање у РС још увијек ослоњене на здравствене капацитете и да се нема развијена комерцијално -туристичка компонента.

Према његовим рјечима у категоризацији угоститељских објеката, која је почела у јуну прошле године, завршено је око 70 одсто посла, као и да са терена не постоји ни једна жалба на рад комисије која обавља овај посао.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog