Svijet

Кандидујеш се за посланика-изађеш из затвора!

ЛОНДОН - Неки од најпознатијих бугарских криминалаца успјели су да се извуку из затвора тако што су се кандидовали на парламентарним изборима који ће у тој земљи бити одржани 5. јула, пише британски дневник "Тајмс".


Према писању листа, оптужени за рекетирање, проневјере и још тежа кривична дијела у Бугарској пронашли су нови начин да изађу из затвора - кандидовали су се за посланике и тако просто користе закон који и посланицима и посланичким кандидатима гарантује имунитет од кривичног гоњења.

Лист додаје да су, на примјер, браћа Галев оптужени за рекетирање и руковођење организованом криминалном групом и један од њих има добре шансе да уђе у парламент.

"Бугарски предсједник Георги Прванов апеловао је на грађане да не гласају за некога ко је осумњичен или оптужен за кривична дјела, како се имиџ Бугарске као земље у којој цвјета корупција не би додатно погоршао у тренутку када ЕУ разматра да ли да деблокира финансијску помоћ која је и суспендована због широко распрострањене корупције", истиче "Тајмс".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog