Svijet

Наставља се социјални тероризам у Грчкој

АТИНА - Од експлозије бомбе кућне израде испред канцеларије пореске службе у Атини оштећене су околне зграде, али није било повријеђених, саопштила је данас полиција.


"Експлозивна направа активирана је ноћас и од експлозије разбијена су стакла на оближњим зградама. Неколико минута прије експлозије полицији је упућен позив у којем је упозорено на детонацију али нико није преузео одговорност", рекао је полицијски званичник који није желио да буде именован.

Он је додао да антитерористичка јединица грчке полиције, која је задужена за истрагу, пронашла остатке тајмера и вјерују да је употријебљен обични динамит, али ће више информација бити познато након испитивања у лабораторији.

Од децембра прошле године када су избили немири изазвани полицијским убиством тинејџера у Грчкој је извршине неколико бомбашких напада на домаће и стране пословне зграде.

У одвојеном инциденту, такође јутрос нападачи су бацали канте са бензином на улаз Института за имиграциону политику у централном дијелу Атине, али није било повријеђених.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog