Kultura

Пољаци молитвом против Мадониног концерта

ВАРШАВА - Жестокој кампањи конзервативних католичких кругова против Мадониног концерта у Варшави, планираног за велики католички вјерски празник Узнесења Блажене Дјевице Марије 15. августа, придружио се и нобеловац, бивши предсједник Пољске Лех Валенса.


Католичко удружење Унум принципум уз свесрдну помоћ одборника регионалног парламента Мазовјецког војводства Марјана Бруђинског није успјело са својим захтјевима пољским властима - министру унутрашњих послова, градским властима Варшаве и предсједнику Леху Качињском, да се концерт заказан на тај дан забрани.

Пошто је исто тако пропао апел организатору концерта и спонзору, аукцијској интернет кући Алегро, ултра конзервативни католици обзнанили су данас да ће покушати да истерају као ђавола непожељну „перверзну анти-богородицу", која, како тврде, вријеђа њихова вјерска осјећања.

Подршка Леха Валенсе, легендарног вође отпора Пољака комунистичком режиму, лауреата Нобелове награде за мир 1983. године и касније предсједника Пољске, треба да обезбједи масовно учешће Варшављана на молитвама против концерта Мадоне од 31. јула до 15. августа.

Пред Варшавском вијећницом служиће се и мисе на отвореном, а ако ни то не отјера Мадону, иницијатори кампање већ сада позивају вјернике да што гласније демонстрирају те вечери на аеродрому Бемово како би надгласали Мадону и покварили јој концерт.

Варшавски концерт Мадоне је уз Лондон највећи на љетњој турнеји те пјевачице.

Карте су почеле да се продају још у фебруару и одмах је плануло 20.000 улазница, па организатори процјењују да ће тај први варшавски концерт Мадоне гледати око 75.000 Пољака.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog