Kultura

Пољаци молитвом против Мадониног концерта

ВАРШАВА - Жестокој кампањи конзервативних католичких кругова против Мадониног концерта у Варшави, планираног за велики католички вјерски празник Узнесења Блажене Дјевице Марије 15. августа, придружио се и нобеловац, бивши предсједник Пољске Лех Валенса.


Католичко удружење Унум принципум уз свесрдну помоћ одборника регионалног парламента Мазовјецког војводства Марјана Бруђинског није успјело са својим захтјевима пољским властима - министру унутрашњих послова, градским властима Варшаве и предсједнику Леху Качињском, да се концерт заказан на тај дан забрани.

Пошто је исто тако пропао апел организатору концерта и спонзору, аукцијској интернет кући Алегро, ултра конзервативни католици обзнанили су данас да ће покушати да истерају као ђавола непожељну „перверзну анти-богородицу", која, како тврде, вријеђа њихова вјерска осјећања.

Подршка Леха Валенсе, легендарног вође отпора Пољака комунистичком режиму, лауреата Нобелове награде за мир 1983. године и касније предсједника Пољске, треба да обезбједи масовно учешће Варшављана на молитвама против концерта Мадоне од 31. јула до 15. августа.

Пред Варшавском вијећницом служиће се и мисе на отвореном, а ако ни то не отјера Мадону, иницијатори кампање већ сада позивају вјернике да што гласније демонстрирају те вечери на аеродрому Бемово како би надгласали Мадону и покварили јој концерт.

Варшавски концерт Мадоне је уз Лондон највећи на љетњој турнеји те пјевачице.

Карте су почеле да се продају још у фебруару и одмах је плануло 20.000 улазница, па организатори процјењују да ће тај први варшавски концерт Мадоне гледати око 75.000 Пољака.

Komentari
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog