Sport

Евролига: Извучене групе, Партизан на искушењу

БАРСЕЛОНА -Кошаркаши Партизана такмичиће се у групи 'Б' Евролиге са екипама Олимпијакоса, Уникахе, Ефес Пилсена, Лијетувос Ритаса и побједником квалификација, одлучено је данашњим жријебом Евролиге у Барселони.


'Црно-бели' су гледано по распореду екипа по шеширима могли добити и лакше противнике, али је највећа непознаница у каквом ће саставу партизан наступати ове сезоне, након што је отишла готово комплетна прва петорка. Првак Србије је и претходне двије сезоне имао озбиљне ривале у првој фази такмичења али и пролазио и прву и другу рунду.

Фајнал фор Евролиге играће се у Паризу. Нова сезона почиње 21. октобра, послије два кола квалификација. Последњи учесник групе 'Б' биће један од следећа 4 тима: Орлеан, Шарлроа, Бенетон и Вентспилс. Квалификације су на програму од 29. септембра до 9. октобра.

Група 'А': Барселона, Монтепаски Сијена, Цибона Загреб, Фенербахче Улкер, Жалгирис, Асвел

Група 'Б': Олимпијакос, Партизан, Уникаха, Ефес Пилсен, Лијетувос Ритас, квалификант

Група 'Ц': ЦСКА, Таукерамика, Макаби, Виртус Рома, Унион Олимпија, квалификант

Група 'Д': Панатинаикос, Реал Мадрид, Армани Џинс, Проком, Химки, Олденбург

Пред церемонију жријеба додијељене су награде најуспјешнијима, тренер Партизана Душко Вујошевић добио је трофеј 'Александар Гомељски'.

Завршни турнир кошаркашке Евролиге одржаће се следеће сезоне у Паризу, у дворани Берси од 7. до 9. маја 2010. године.

Париз нема тим у Евролиги, тако да ће ово бити четврти пут у последњих пет година да се "фајнал фор" одржава на неутралном терену.

Квалификације - 1. коло: Орлеан - Шарлроа, Бенетон - Вентспилс, Алба - Ле Ман, Маруси - Арис, 2. коло: Орлеан/Шарлроа - Бенетон/Вентспилс (побједник иде у Партизанову групу), Алба/Ле Ман - Маруси/Арис.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog