Društvo

Не зна се хоће ли Београд тражити изручење Лаушевића

БЕОГРАД - Неизвјесно је да ли ће Србија тражити изручење глумца Жарка Лаушевића у случају да не буде протјеран из САД зато што нема боравишну дозволу, рекао је државни секретар Министарства правде Србије Слободан Хомен.


Хомен је рекао да ће надлежни органи Србије, уколико суд у САД одлучи да Лаушевићу дозволи боравак у тој земљи, тек тада разматрати да ли да поднесу захтјев за његово изручење.

"Морамо да узмемо у обзир чињеницу да поступак изручења из САД траје најмање три, четири године. Осим тога, морамо да водимо рачуна о његовој безбедности јер је питање да ли ће он бити сигуран у Србији", рекао је Хомен.

Он је навео да државни органи овом случају приступају с посебном пажњом, узимајући у обзир све околности јер су свесни да Лаушевић није криминалац, али да закон мора да се поштује.

Небојша Вучинић, брат од стрица Радована Вучинића кога је убио Лаушевић, изјавио је да породица очекује да Србија и Црна Гора учине све да Лаушевић до краја одслужи казну од 13 година.

Познати глумац Жарко Лаушевић осуђен је на 13 година затвора за двоструко убиство у Подгорици, због убиства прекорачењем нужне одбране.

Он је у ноћи између 30. и 31. јула 1993. у подгоричком кафићу "Епл", пуцајући из пиштоља, за који је имао дозволу за ношење, убио Драгора Пејовића (21), Радована Вучинића (20) и тешко ранио Андрију Кажића.

Лаушевић је напустио земљу 30. октобра 1999. два дана послије изрицања друге пресуде у Подгорици, када је осуђен на четири године које је одслужио, али му је касније црногоски суд ту казну поново преиначио на 13 година.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog