Svijet

Умрла најстарија мајка на свијету

МАДРИД - Шпањолка која је постала најстарија мама на свијету, када је 2006. године родила дјечаке близанце у својој 66. години, умрла је прије пет дана, саопштила је данас њена породица.


Брат Марије дел Кармен Бусада де Лара рекао је да је преминула у суботу, 11. јула, у 69. години. Марији постављена дијагноза рака убрзо након што је родила близанце.

Бусада де Лара је 2007. године изјавила да је лагала љекарима клинике за плодност у Калифорнији о својим годинама и да им је рекла да има 55 година, да би они пристали да обаве вјештачку оплодњу.

Она је касније рекла да нема разлога да не поживи као и њена мајка, која је умрла у 101. години. Чак се шалила да би могла да дочека унуке.

Бусада де Лара је инсистирала да њени синови неће остати сами у случају да она умре прерано, пошто у породици има доста младих људи.

Када су се близанци родили у Барселони 29. децембра 2006. године, Бусада де Лара је имала 66 година и 358 дана. Била је 130 дана старија од Румунке Адријане Илијеску, која је 2005. године родила дјевојчицу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog