Svijet

''Меморијал'' суспендовао рад у Чеченији

МОСКВА - Руска организација за заштиту људских права "Меморијал", за коју је радила убијена активисткиња Наталија Естемирова, саопштила је данас да је суспендовала операције у Чеченији због безбједносних разлога.


"Донијели смо ову одлуку у условима у којима су живот, здравље и безбједност наших службеника озбиљно угрожени", саопштио је "Меморијал", најстарија невладина организација у Русији.

Естемирова, која је радила за ову организацију у чеченској пријестоници Грозном, отета је 15. јула док је излазила из куће, а њено беживотно тијело пронађено је у сусједној Ингушетији.

Овај догађај наишао је на осуде из читавог свијета.

"Затворили смо канцеларију из предострожности и у знак протеста, да бисмо привукли пажњу регионалних и федералних власти", изјавио је Шакман Акбулатов, шеф канцеларије "Меморијала" у Грозном.

Ова организација наставиће да прати стање људских права у Ингушетији.

Акбулатов је рекао да је од предсједника Дмитрија Медведева добио писмо у коме му је обећао темељну истрагу о убиству Естемирове.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog