Svijet

Индија: Терориста на суђењу изненада све признао

МУМБАЈ - Суђење једином преживјелом нападачу на индијски град Мумбај данас је прекинуто како би тужилаштво добило додатно вријеме за одговор на драматично признање оптуженог.


Судија М. Л. Тахалијани рекао је да тужилац Уџвал Никам има времена до сутра да припреми свој одговор, након што је Пакистанац Мохамед Аџмал Касаб неочекивано признао да је био један од десеторице нападача.

"Уколико његово изјашњавање буде прихваћено, шта би требало да буде сљедеће фаза? Да ли његово признање покрива све тачке оптужнице", рекао је судија Никаму.

Тужилац је наговијесто да би могао да се заложи за наставак суђења, а новинарима испред суднице рекао је да је Касаб само дјелимично признао кривицу, те да то не покрива 86 тачака оптужнице.

Никам је додао да ће бити потребни додатни докази о учешћу оптуженог у терористичком нападау на Мумбај.

Касаб је рекао пред судом да је имао наређења да узме таоце на главној жељезничкој станици, гдје су он и један његов сарадник убили 52 особе, а ранили више од 100.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog