Svijet

Пјонгјанг: Клинтонова је вулгарна и неинтелигентна

СЕУЛ - Сјеверна Кореја је саопштила данас да је амерички државни секретар Хилари Клинтон "вулгарна и неинтелигентна", реагујући на њену оцјену да се Пјонгјанг понаша "попут деришта".


Клинтонова борави на Тајланду, гдје је током рада регионалног безбједносног форума апеловала да Азија настави да врши притисак на Сјеверну Корeју, како би та земља укинула свој нуклеарни програм.

"Од како је положила заклетву, она је изрекла серију вулгарних оцјена које су неприкладне за њен положај", изјавио је портпарол сјевернокорејског Министарства спољних послова.

У извјештају се наводи да је њена изјава да се понашање Пјонгјанга, због нуклеарне пробе и ракетних тестова, може упоредити са понашањем "деришта", показује да она "није уопште интелигентна".

"Она понекад подсјећа на дјевојчицу из основне школе, а понекад на пензионерку која је кренула у куповину", додаје се у тексту.

Портпарол сјевернокорејског МИП рекао је да је Клинтонова "смијешна дама, пошто воли да користи такву реторику, несвјесна елеменетарних правила понашања у међународној заједници".

Сјеверна Кореја инсистира да жели да развије нуклеарно оружје ради одбране од непријатељских земаља, попут САД.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog