Društvo

Бања Лука: Пуњење буџета града задовољавајуће

БАЊА ЛУКА - Пуњење буџета града Бања Лука је у овом моменту за пет до седам одсто мање него што је очекивано, али је задовољавајуће, потврдила је Срни начелник Одјељења за финансије Административне службе града Бања Лука Радмила Стојнић.


Она је истакла да је охрабрујуће и позитивно то што је стање у последња два мјесеца боље него што је било у марту и априлу.

"То нам даје некакву гаранцију да би оно што смо планирали до краја године могли и остварити пројектовани буџет, ако не би било пада интензитета његовог пуњења", рекла је Стојнићева.

Она је подсјетила да је недавно Скупштина града усвојила ребаланс буџета, који је сада мањи за 16,7 одсто и износи 142 милиона КМ.

"Ако остане пуњење буџета какво је сада, неће бити потребе за поновним ребалансом", рекла је Стојнићева.

Она је рекла да је задовољавајуће уколико се буџет оствари са 92 до 95 одсто.

"У Одјељењу сваких седам дана имамо извјештаје са којима према Скупштини идемо свака два мјесеца, а према интерним органима једном мјесечно. Пратимо и врло лако ћемо и одреаговати уколико се заиста десе било какви озбиљнији поремећаји", рекла је Стојнићева.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog