Društvo

Влада разматра могућност куповине два авиона

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске и Министарство саобраћаја и веза РС разматрају могућност набавке два путничка авиона и успостављање редовног међународног ваздушног саобраћаја са Аеродрома Бања Лука.


Ова могућност се разматра имајући у виду најаву скоре либерализације визног режима за грађане РС и БиХ, а у складу са Програмом рада Владе РС у којем је као један од приоритета наведено оснивање и развој авиокомпаније РС.

„С обзиром да произвођачи авиона у овом тренутку дају најповољније услове за куповину, кроз вишегодишње повољне кредитне аранжмане, Влада РС и Министарство саобраћаја и веза РС разматраће у наредном периоду могућност да обезбиједе средства и гаранције Јавном предузећу „Скај Српска" Бања Лука потребна за одобравање кредитних средстава за куповину два путничка авиона", саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

У саопштењу се истиче да ће куповина путничких авиона обезбиједити отварање нових радних мјеста у Јавном предузећу „Скај Српска" и даљи развој тог предузећа.

„Отварање нових међународних авио линија значајно ће допринијети развоју свеукупних комуникација, а посебно развоју привредних и туристичких веза, те обезбиједити и очување међународне лиценце Аеродрому Бања Лука", додаје се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су многе компаније у досадашњим разговорима са Владом истакле потребу и интерес за развој авиосаобраћаја, који ће утицати на њихове директне инвестиције у РС

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog