Svijet

Бајден тјешио Сакашвилија

ТБИЛИСИ - Амерички потпредсједник Џо Бајден рекао је данас да САД у потпуности подржавају Грузију док је од Моксве затражио да поштује споразум о прекиду ватре и да повуче своје снаге из два сепаратистичка региона Јужне Осетије и Абхазије.


Бајден је позвао свијет да не прати примјер Русије и да не призна независност региона Абхазије и Јужне Осетије, али је у говору пред грузијским парламентом рекао да не постоји војна опција за враћање тих региона.

"Ми, САД стојимо уз вас на вашем путу ка безбједној, слободној, демократској и поново уједињеној Грузији. Нећемо признати Абхазију и Јужну Осетију као независне државе и тражимо од свијета да то не чини", рекао је Бајден.

Амерички потпредсједник је позвао Русију да поштује обавезе преузете прошлогодишњим споразумом о прекиду ватре, "укључујући и повлачење свих снага на положаје прије сукоба".

Извор из Кремља рекао је да Москва у Бајденовом говору "не примјећује ништа ново".

Исти извор истакао је да је током разговора са америчким предсједником Бараком Обамом шеф руске државе Дмитриј Медведев "јасно истакао став Москве према том питању, који је и даље непромијењен".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog