Svijet

Сара Пејлин поднијела оставу

ВАШИНГТОН - Гувернерка Аљаске Сара Пејлин поднијела је оставку, 18 мјесеци прије истека мандата, што је још више увећало спекулације да жели да се кандидује на предсједничким изборима 2012. године.


Пејлинова, бивша кандидаткиња Републиканске партије за потпредсједницу САД на изборима 2008, предала је дужност свом замјенику Шону Парнелу на церемонији у Фербенксу.

Она је навела да је главни разлог приликом кога се руководила у доношењу одлуке о оставци то што су оптужбе да је злоупотријебила службени положај представљале терет да и даље обавља функцију гувернера.

Пејлинова, пак, инсистира да њени противници неће наћи ништа прљаво у њеној каријери гувернера.

Међутим, према независном истражиоцу, то што је Пејлинова оформила властити фонд за правну одбрану, како би исплатила више од пола милиона долара својим адвокатима, представља кршење етичких правила пошто је свој посао искористила како би стекла финансијску добит.

Приликом подношења оставке, она је обећала да ће остати посвећена испуњавању циљева на које се завјетовала приликом ступања на дужност гувернера.

Њена оставка увећала је спекулације да би Пејлинова могла да се кандидује на предсједничким изборима 2012, али спекулације о њеним даљим корацима иду од тога да би могла да пише биографију до тога да буде водитељка тв шоуа.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog