Sport

Ватерполисти добили Мађаре, Филиповић одлучио

РИМ -Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Свјетског првенства у Риму побједом над Мађарском 10:9!


Одлука је пала у продужецима, пошто је у регуларном току било 8:8 (4:2, 1:1, 2:4, 1:1). Гол одлуке постигао је Филип Филиповић минут и по прије краја.. У полуфиналу Србија ће играти са побједником меча Хрватска - Румунија, док ће се Мађари састати са пораженим из те утакмице. У преосталим мечевима САД играју са Немачком, а Шпанија са Канадом. Полуфинала су на програму у четвртак.

Меч на базену Форо Италико обиљежили су преокрети - Србија је водила 5:2, Мађарска имала предност 7:5, а у последњих 10 минута обе екипе постигле су само по један гол. Последњу прилику имала је Србија, али је Живко Гоцић у последњој секунди погодио пречку у ситуацији играча више за Србију.

Србија је одлично отворила меч и са четири постигнута гола у првој четвртини приморала Денеша Кемењија да замјени голмана и укаже прилику Виктору Нађу уместо Иштвана Гергеја. Мало затим Србија је стекла и три гола предности, али су тада Мађари изузетно појачали и постгли пет узастопних голова, укључујући серију 4-0 у првој половини треће четвртине.

Тада се наш тим стабилизовао, постигао два везана гола, и довео меч у егал завршницу. У последњем периоду Мађари су били лишени помоћи тренера Кемењија, који је искључен због протеста, док Србија није имала центра (Србија у Риму игра са 12 играча, јер није дозвољена замена за болесног Стефана Митровића).

На старту продужетка Филиповић је погодио стативу, а затим је, послије контрафаула Мађара, Алексић погодио за прво вођство Србије послије пуних 15 минута. Међутим, већ у следећем нападу мађарски тим је изједначио голом Гергеја Киша.

Послије неколико неизвјесних минута у којима је доминирала одбрана нову предност Србији доноси Филип Филиповић 97 секунди прије краја другог продужетка. Србија је до краја успјела да се одбрани и слави велику побједу над највећим ривалом.

Српска селекција имала је само четири стрелца - по три гола постигли су Вања Удовичић и Андрија Прлаиновић, а по два Филип Филиповић и Милан Алексић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog