Sport

Ватерполо клинци нижу побједе: Потопљена Хрватска

РИМ - Ватерполисти Србије бориће се за златну медаљу на Светском првенству у Риму, након што су у полуфиналном дуелу савладали браниоце трофеја, репрезентацију Хрватске са 12:11 (4:3, 3:3, 3:3, 2:2).


 

Селекција Србије није добро отворила меч, па су Хрвати повели са 2:0. Они су вјешто користили играча више, али су изабраници селектора Дејана Удовичића убрзо након тога успjели су да преузму иницијативу.

Захваљујући одличним акцијама уписали су четири брза поготка и први дио игре окончали са минималном предношћу (4:3).

Голом расположеног Филиповића из петерца Србија је успјела да поведе са 5:3 и захваљујући доброј одбрани током те четвртине одржавала је предност.

"Орлови" су и у наставку поново стекла два гола предности (9:7), али је Хрватска убрзо изједначила захваљујући головима Никше Добуда, после контрафаула и грешака у нападу српског тима.

Филиповић је, међутим, новим поготком, успио у финишу да уведе Србију у последњу четвртину са вишком од једног гола (10:9). То је испоставило као велика предност, будући да су Хрвати, жестоким нападима, покушали да стигну до преокрета.

Филиповић је три минута прије краја био сигуран извођач најстрожије казне, трећи пут на мечу (12:10), а онда је Буљубашић пола минута касније вратио наду свом тиму, увевши га у неизвјесну завршницу.

Селекција Србије, ослабљена бројним искључењима, није успјела да искористи напад, али у последњим секундама ни Хрвати нису били прецизни, што је "делфинима" донијело пласман у финале.

Најефикаснији у редовима Србије били су Филип Филиповић са четири гола, од чега три са петерца, Вања Удовић постигао је три, а Андрија Прлаиновић два поготка.

Код Хрвата истакао се Михо Бошковић са три гола.

Селекција Србије у финалу, у недељу од 21 час, играће са победником другог полуфинала у коме се састају Шпанија и САД.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog