Sport

Ватерполисти Србије на крову свијета

РИМ - Ватерполисти Србије су постали прваци свијета послије девет серија петераца - 7:6, укупни резултат 14:13! "Делфини" су савладали Шпанију у драматичном финалу СП у Риму, у регуларном току резултат је био 6:6, а послије два продужетка на семафору је писало 7:7 (3:2, 0:0, 1:2, 2:2, 1:1, 0:0).


Селекција Србије је прва стигла до вођства и успешно чувала га све до 11 секунди прије истека регуларног времена. "Фурија" је изједначила преко Гарсије, а затим је у продужетку и први пут повела.

Ипак, ни то јој није било довољно да обезбиједи комплетан преокрет. "Делфини" су се вратили преко Рађена, а меч је отишао у петерце.

Подмлађена репрезентација Србије је била боља у невјероватном рулету и тако сјајним побједама над домаћом Италијом, олимпијским првацима Мађарима, сада већ бившим свјетским првацима Хрватима додала и фантастичан тријумф над Шпанијом у борби за злато!

Прву четвртину је голом отворио Вања Удовичић, који је до краја уводних осам минута још два пута затресао мрежу. Расположеном Удовичићу је парирао најбољи играч Шпанаца Ксавијер Гарсија, који је заслужан за то што је његова екипа отишла на први одмор са само "минус један".

Веома напорна друга дионица је прошла без голова, али са неколико погођених статива, пречки и сјајних одбрана са обе стране.

Почетак трећег периода је припао Шпанцима. Гарсија се изједначио са Удовичићем по броју голова и поравнао резултат на 3:3, али је убрзо погодио и Филип Филиповић. Љеворуки "делфин" је својом новом параболом на овом СП вратио Србији предност - 4:3. Ипак, Шпанци су изједначили захваљујући великој грешци одбране, која је коштала Србију одласка у четврту четвртину без предности - 4:4.

Филиповић, бравура и мини хет-трик одбрана сјајног Сора уз први гол Пијетловића донијели су послије дуго времена "плус два" Србији (6:4) - недовољно за завршетак посла. Гарсија је смањио на 6:5 три минута прије краја, а затим је својиом петим голом 11 секунди прије краја одвео меч и у продужетке.

"Фурија" је на старту успјела да поведе први пут на финалу Свјетског првенства, а за то је био заслужан Молина. Међутим, ни то није сломило селекција селектора Удовичића. Рађен је изједначио, а онда је прошло још неколико минута до невјероватне завршнице и петераца!

Пуцано је девет серија - Србија је испустила једну "меч лопту" у петој, али су смиреност играча одбрана Сора на шут Мартина у ипак одвеле Србију на кров свијета.

Најефикаснији у најбољој репрезентацији свијета био је Вања Удовичић са три гола, Филип Филиповић је постигао два, а Душко Пијетловић и Никола Рађен по један. На другој страни пет пута је затресао мрежу Ксавијер Гарсија, а два пута је погодио Молина.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog