Kultura

Гуча ове године најпосјећенија до сада

ГУЧА - Предсједник општине Лучани и Одбора за организацију 49. Сабора трубача у Гучи Слободан Јоловић рекао је данас да је предзадњег дана ове манифестације већ јасно да је она оборила рекорд по посјећености, разноврсности и квалитету програма.


"Одговорно процјењујемо да ће саборска збивања за пет дана пропратити од 650.000 до 700.000 гостију, од којих је најмање 50.000 из иностранства - Велике Британије, Француске, Шведске, Њемачке, Румуније, Словеније, БиХ, Хрватске и Црне Горе", рекао је Јоловић.

Он је додао да организатори највећег фестивала трубе на свијету сматрају да ће следећи, 50. јубиларни Сабор посјетити милион гостију.

"Биће то свјетско такмичење за набољу трубу Гуче, а ми већ сад објављујемо 'трубачки рат' велесилама Америци и Русији, јер имамо непревазиђене мајсторе овог лименог инструмента", рекао је Јоловић.

За најбољег здравичара Сабора данас је проглашен Миливоје Маричић из Ковиља, најљепшу женску народну ношњу имала је Слободанка Новаковић из Требиња, а најљепшу мушку Велибор Величковић са Голије.

Буру одушевљења публике данас је изазвао наступ Америчког морнаричког оркестра, чији су чланови свирали српска кола и познате српске пјесме, попут "Свилен конац", са трубачима из оркестра Елвиса Ајдиновића из Сурдулице.

Публика је, осим предвиђених, чула и 10 музичких нумера по њиховој жељи, што је организатор са задовољством одобрио.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog