Društvo

Случај ''Ждрале'': Данас о жалби Тужилаштва Суду БиХ

САРАЈЕВО - Суд БиХ разматраће данас жалбу Тужилаштва БиХ на рјешење којим се овај суд проглашава ненадлежним у предмету Ђорђа Ждрала, кога оптужница терети за убиство некадашњег начелника Управе полиције Републике Српске Љубише Савића Маузера.


"Одлука о жалби нема законски предвиђени рок, али с обзиром да је ријеч о притворском предмету жалба ће се хитно разматрати", речено је раније у Суду БиХ.

У рјешењу Суда БиХ наводи се да је у оптужници изнесен погрешан став Тужилаштва БиХ, којим своју и надлежност Суда за суђење у овом кривичном предмету заснива на рјешењу Суда од 19. јуна прошле године.

Драгиша Јокић, адвокат Ђорђа Ждрала, рекао је раније да ће предмет бити достављен Окружном суду у Бијељини, уколико ово рјешење постане правоснажно, додавши да не постоје разлози за било какву тензију када је ријеч о питању продужетка Ждраловог притвора.

Притвор Ђорђу Ждралу у Суду БиХ истиче 12. августа.

Тужилаштво БиХ подигло је против Ждрала оптужницу која га терети да је учествовао у убиству накадашњег начелника Управе полиције РС Љубише Савића Маузера.

Ждрале је у Њемачкој ухапшен 17. јануара, а Интерполову потјерницу за њим расписао је Суд БиХ у септембру прошле године због сумње да је планирао и директно учествовао у убиству Маузера, 7. јуна 2000. године у Бијељини.

Вођа криминалне групе из Источног Сарајева Ждрале изручен је 11. фебруара из њемачког затвора у Вајтерштату Суду БиХ у Сарајеву.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog