Kultura

Џексон умро од превелике дозе анестетика

ХЈУСТОН - Звијезда поп музике Мајкл Џексон преминуо је од превелике дозе снажног анестетика пропофола који му је дат у коктелу лијекова, што је навело власти да његовог љекара Конрада Мареја осумњиче за убиство из нехата, наводи се у судским документима.


Пјевач је имао срчани напад и преминуо је 25. јуна у 50. години. Од тада су државне и савезне агенције усмјериле истрагу на Мареја, који је био Џексонов лични љекар и био је уз њега када је преминуо.

Према резултатима истраге, који су наведени у налогу за претрес Марејеве куће и канцеларија, указује се на то да је Џексон није могао да заспи без јачих лијекова.

"Краљ попа" узимао је пропофол, који се користи за умирење пацијената и успављивање пред захвате попут колоноскопије. Пјевач га је звао својим "млијеком".

"Шеф одјељења за медицинска истраживања и патологију, доктор Лахшманан Сатјавагисваран указао је на то да је прегледао прелиминарне резултате токсиколошког испитивања и његова прелиминарна процјена је да је узрок смрти Мајкла Џексона смртоносна доза пропофола", наводи се у налогу за претрес Марејеве канцеларије.

Документ је отпечаћен и објавила га је канцеларија судског записничара у Хјустону гдје Мареј има канцеларију.

Агенти безбједносних агенција претресли су Марејеву канцеларију 22. јула.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog