Društvo

Власеница: Станари сами обновили зграду, тротоаре и паркинг

ВЛАСЕНИЦА - Станари зграде у Романијској улици у Власеници у обнову властитог стамбеног објекта, који је изграђен прије 35. година, уложили су око 27.000 КМ властитих средстава, док је општина учествовала са 9.000 КМ.


Предсједник Савјета Заједнице етажних власника Миленко Миљанић рекао је данас да зграда од прије неколико дана изгледа као нова, а да подвиг буде већи, прикупљеним средствима уређен је тротоар и паркинг, те постављен стуб са расвјетом.

"Захваљујући томе успјели смо ову зграду да доведемо у одлично стање. Наравно, ништа не би постигли да се нисмо добро организовали. Још прије пет година формирали смо Заједницу етажних власника. Тада смо одлучили да мјесечно плаћамо 0,20 КМ по метру квадратном стамбеног простора и успјели смо да прикупимо нека средства која смо паметно уложили", истакао је Миљанић.

Удруженим средствима 29 станара обновљено је стубиште зграде, уређени подруми и ограде, монтирана нова улазна алуминијска врата, те уграђен интерфон. Поправљени су сливници и урађена вањска дренажа, чиме је спријечен продор кишнице у подрумске просторије.

Он је навео да је зграда "пресвучена" новом фасадом, којој је претходила добра припрема, што гарантује да ће садашњи спољашни изглед зграда задржати барем у наредне двије деценије.

Радови на обнови зграде трајали су шест мјесеци.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko puta sedmično imate ručak sa mesom?

Rezultati ankete
Blog