Sport

Партизан отписао Жилину

ЖИЛИНА - Фудбалери Партизана побиједили су Жилину 2:0 (0:0) и укупним резултатом 3:1 пласирали се у групну фазу Лиге Европе за сезону 2009/2010.


Партизан је сјајно одиграо у Словачкој и головима Ламин Дијаре и Бране Илића у другом полувремену обезбиједио пласман у најмасовније европско такмичење које се од ове сезоне игра у новом формату. Славиша Јокановић је промијенио састав тима и формацију за разлику од меча од прије седам дана када је у Београду било 1:1.

Партизан је имао иницијативу у првом полувремену, и имали осам шутева ка голу ривала, али нису били ефикасни, док је жилина имала једну добру прилику али је Божовић спријечио гол.

Послије дест минута игре у другом дијелу, Славиша Јокановић је направио прву измјену, када је умјесто Младена Крстајића, који је већи део првог полувремена одиграо са болном гримасом на лицу, ушао је Срђа Кнежевић.

Послије акције Ивана Обрадовића на лијевој страни и центаршута у петерац, Ламине Дијара је био бржи од противничке одбране и убацио лопту у небрањени дио гола, и Партизан је у 59. минуту имао резултат који га је водио даље.

Посао око проласка даље био је завршен у пет минута касније, када је Брана Илић сјајном соло акцијом прешао тридесетак метара по лијевој страни, ушао у средину и са 16 метара снажним ударцем послао лопту уз десну стативу гол Перниша.


У 74. минуту Жилина је први пут запријетила после голова српског шампиона. Пиачек је пробао са 20ак метара, али је лопта отишла поред стативе. Одмах у следећем нападу Рилке је истрчао сам на Божовића који је био бржи и ухватио лопту упућену у празан простор.

До краја меча одбрана Партизана је лако заустављала нападе Жилине и уз помоћ везног реда који је сјајно чувао лопту одбранила вођство и победу.

Прије меча тренер Партизана, Славиша Јокановић није могао да рачуна на повријеђеног Алмамија Мореиру па је за разлику од прије седам дана у тиму Бранислав Јовановић, као и Радосав Петровић који је одрадио казну.

Јокановић је мијењао и у задњој линији где је умјесто Горана Гавранчића ставио Младена Крстајића, а десно Синишу Стевановића. Брана Иилић је такође играо у стартној постави уместо Клеа, па је у нападу играо само Дијара

Жреб за Лигу Европе је у петак од 13.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog