Sport

Кличко одбранио титулу

ЛОС АНЂЕЛЕС - Украјински боксер Виталиј Кличко обранио је WBC титулу свјетског првака у тешкој категорији, пошто је у Лос Анђелесу савладао Американца Криса Ареолу.



Титула је остала у посједу 38-годишњег Украјинца након што је тренер његовог, до тада непораженог изазивача, Хенри Рамирес, затражио прекид меча крајем десете рунде свјестан тежине Ареолиних повреда и ситуације у рингу. Након тога, Ареола, који је био потпуно немоћан против много вишег и покретљивијег Кличка, није се одазвао на звоно за старт 11. рунде.

Ово је била трећа побједа за Украјинца од његовог повратка у ринг 2008. године, после изненадног повлачења због проблема са повредама 2005. године

"Меч је био много тежи него што се то чинило. Ареола је одличан борац, срчан, али данас сам ја добро погађао и заслужено побиједио", изјавио је Кличко непосредно по завршетку меча.

Ареола, који је рођен у Лос Анђелесу, покушао је да постане први свјетски шампион мексичког поријекла у тешкој категорији. Међутим, изазивач није издржао, па је у једном тренутку и заплакао, извинивши се домаћој публици која га је бодрила током цијелог меча.

"Жао ми је. Једноставно нисам могао да дођем до њега. Шта год да сам покушао, он је имао спреман одговор на то. Он је нашао бољи пут до побједе", рекао је Ареола.

Кличко, који је претходно у марту успјешно одбранио титулу у WBC категорији, побиједивши Кубанца Хуана Карлоса Гомеса, поправио је свој скор на 38-2, док је Ареола доживио први пораз у професионалној каријери и сада има скор 27-1.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog