Sport

Српске одбојкашице фуриозно да другог круга ЕП

КАТОВИЦЕ - Србија је у 3. колу групе 'Д' у Катовицама побиједила Словачку са 3:0 по сетовима 25:19, 25:15, 25:16 и у другу фазу пријенеће 4 бода. Понедељак је дан паузе на шампионату Европе, а друга фаза почиње у уторак. Србија ће такође у Катовицама играти са најбоље три екипе из групе 'Б', Италијом, Немачком и Турском.


Селектор Србије Зоран Терзић на почетку меча пружио је прилику резервним играчицама Сузани Ћебић, Милени Рашић и Ани Антонијевић. Оне се нису најбоље снашле на почетку и углавном послије лошег пријема на први технички одмор отишле су са пет поена заостатка 3:8.

Међутим, послије одмора одбојкашице Србије направиле су серију од 6:1 и поеном Јоване Весовић изједначиле на 9:9, а затим повеле са 13:11. Словакиње су након тога искористиле благо опуштање српских репрезентативки и повеле са 16:14.

Терзић је затим у игру увео Ивану Ђерисило и Мају Огњеновић што је донијело резултат и изједначење на 18:18. У завршници сета Јасна Мајсторовић је преузела сервис након чега су одбојкашице Србије нанизале шест узастопних поена и повеле у мечу.

Поново су Словакиње биле боље на почетку сета, водиле су са 5:1, али су репрезентативке Србије послије добре игре у пољу, прије свега Ћебићеве, која је покупила све лопте, и успјеле потпуно да преокрену и поведу са 13:8.

Тада је прорадио и блок, након чега су одбојкашице Србије оствариле високу предност (18:10, 24:13) коју Словакиње до краја другог сета нису могле да угрозе.

Одбојкашице Србије су добро одиграле трећи сет. Од почетка су водиле (6:2), али су Словакиње серијом од 7:1 успјеле да преокрену на 9:7. У тим тренуцима Терзић је пружио шансу и младој Александри Петровић.

Након тога разиграла се Весовић, а затим и Јована Бракочевић која је серијом поена успјела да донесе својој екипи високу предност (20:14), коју су вицешампионке Европе до краја сачувале.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog