Sport

Мексико због кризе не жели Мондијал

МЕКСИКО - Мексико је данас повукао своју кандидатуру за одржавање Свјетско првенство у фудбалу 2018. године и 2022. године, окривљујући за то економску кризу.


"Тренутно свјетско економско окружење и кратак временски рок не дозвољавају федерацији нити савезним и локалним властима да преузму неопходне инвестиционе обавезе како би се финансирали неопходни радови", наводи се у саопштењу објављеном на интернет страници Националне фудбалске федерације Мексика.

У саопштењу се додаје да је Мексико био домаћин Свјетских првенстава 1970. године и 1986. године и да има довољан број стадиона, али да је већини потребно реновирање.

Глобална криза тешко је погодила Мексико.

Крајем 2010. године Свјетска фудбалска федерација /ФИФА/ објавиће имена кандидата за домаћина турнира 2018. године и 2022. године.

Преостали кандидати за одржавање турнира су Енглеска, Аустралија, САД, Индонезија, Јапан, Русија и заједнички Шпанија и Португалија.

Јужна Кореја и Катар кандидовале су се за домаћина турнира за 2022. годину.

Свјетски фудбалски куп 2010. године одржава се у Јужној Африци док ће петоструки првак свјета Бразил бити домаћин четири године касније.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog