Sport

Мексико због кризе не жели Мондијал

МЕКСИКО - Мексико је данас повукао своју кандидатуру за одржавање Свјетско првенство у фудбалу 2018. године и 2022. године, окривљујући за то економску кризу.


"Тренутно свјетско економско окружење и кратак временски рок не дозвољавају федерацији нити савезним и локалним властима да преузму неопходне инвестиционе обавезе како би се финансирали неопходни радови", наводи се у саопштењу објављеном на интернет страници Националне фудбалске федерације Мексика.

У саопштењу се додаје да је Мексико био домаћин Свјетских првенстава 1970. године и 1986. године и да има довољан број стадиона, али да је већини потребно реновирање.

Глобална криза тешко је погодила Мексико.

Крајем 2010. године Свјетска фудбалска федерација /ФИФА/ објавиће имена кандидата за домаћина турнира 2018. године и 2022. године.

Преостали кандидати за одржавање турнира су Енглеска, Аустралија, САД, Индонезија, Јапан, Русија и заједнички Шпанија и Португалија.

Јужна Кореја и Катар кандидовале су се за домаћина турнира за 2022. годину.

Свјетски фудбалски куп 2010. године одржава се у Јужној Африци док ће петоструки првак свјета Бразил бити домаћин четири године касније.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li već sada znate za koju političku partiju ili pojedinca ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima?

Rezultati ankete
Blog